Rólunk

A klub elődje, a Soproni Automobil Egyesület 1927-ben alakult. A klub a motorsportban az 1929. június 16-án megrendezett I. brennbergi hegyi versennyel debütált. A Sporthírlap 1929. június 6-ai száma ezt írta az eseményről: Mindenki indulni fog, akinek csak neve van a magyar motoros és autós sportban. Néhány példa a névsorban szereplő nevekre: gróf Festetich Pál, báró Berg Tasziló, báró Aczél Lydia.

1997 májusában rendeztük meg emléktúránkat, baráti találkozónkat a Soproni Automobil Egyesület megalakulásának 70. évfordulója tiszteletére. Több mint 50 járművet csodálhatott meg a közönség.

Jelentős eseményként említhető meg az előd Auto-Motor Klub Sopron és az Automobil Veteranen Klub Austria közös szervezésében megvalósult Nemzetközi Veterán Rallye 1979-ben. A rendezvény túlnyúlt az országhatáron, ami az akkori politikai helyzet fényében nem kis eredmény. Az öt napos verseny az ausztriai Laxenburgból indult; a túra résztvevői (magyar résztvevők nélkül) Sopronon keresztül Keszthely-Tihany-Sárvár-Kapuvár érintésével április 30-án érkeztek a soproni búcsúesttel egybekötött díjátadóra.

1979

A különböző kategóriákban induló járművek között látható volt néhány érdekesség is. A nagyszámú versenyzői létszám (75 résztvevő) több nemzetet képviselt (egyiptomi, osztrák, csehszlovák, német, svájci és magyar gyűjtők találkoztak).
1979

A találkozó osztrák részről április 27-én, 11 órakor kezdődött Laxenburgban, gépátvétellel. Sopronban a Lővér Szállóban 13 órakor vette hivatalos kezdetét a Nemzetközi Veterán Rallye. Este hat órakor érkeztek meg az Ausztriában startolt versenyzők a Lővér Szállóhoz, ahol csatlakoztak a magyar résztvevőkhöz.

1997

1997 májusában rendeztük meg emléktúránkat, baráti találkozónkat a Soproni Automobil Egyesület megalakulásának 70. évfordulója tiszteletére. Több mint 50 járművet csodálhatott meg a közönség.

1998

A legnagyobb csapatmunkát 1998-ban a XI. Nemzetközi Veteránjármű Találkozó megszervezése jelentette. A rendezvényre Németországból, Ausztriából és hazánkból jöttek résztvevők. 1998. július 10-12. között, a Soproni Ünnepi Hetek alkalmával került megrendezésre a verseny. A találkozó ideje alatt igyekeztünk bemutatni a résztvevőknek városunkat és szűkebb környékét.

Jelen

A jelenleg működő Autó-Motor Veterán Klub Egyesület az 1970-es években alakult újra Liszt Ferenc Járműtörténeti Klub néven. Hivatalosan a klub 1997 decemberében került bejegyzésre mint egyesület.

Tagjaink szinte az egész megyéből vannak, de több osztrák sportbarát is klubtag. Az egyesület nyitott, minden érdeklődőt szívesen látunk tagjaink között.